Svær hjemmekamp mod Aalborg HK

jyllseriekamp DSC1164

Søndag eftermiddag kl. 15.00 skulle FIF i kamp for 4. gang i 3. Division. Det var indtil videre blevet til en enkelt sejr i de første 3 kampe, og nu ventede en af forhåndsfavoritterne til puljesejren, nemlig Aalborg HK, som var ubesejret i deres første 3 kampe.

Kampens indledning var lige og begge hold skulle lige finde takten, så det blev en lidt rodet indledning med mål på returbolde og en del tekniske fejl. Kampen satte sig efterhånden, og FIF var med indtil stillingen var 6-4 til Aalborg HK. Derefter gik angrebsspillet i stå, og vi kæmpede enormt med at lave mål. Vi spillede en overgang 7 mod 6, som gav flere fine chancer, men heller ikke den del af spillet fungerede optimalt og Aalborg HK straffede vores fejl effektivt og kynisk. Lad os bare slå fast, at det aldrig blev en kamp, som FIF var i nærheden af at få point med fra.

Resten af halvlegen forløb med at hænge i og begrænse Aalborg HKs stormløb mod vores mål på en dag, hvor vi var overmatchet på alle parametre. Aalborg HK spiller hurtigt, teknisk velovervejet, og de ligger et enormt tryk i mand-mand spillet overalt på banen. Vi fik aldrig vores forsvar i gang, trods det, at vi både dækkede 6-0, 4-2 og forsøgte os med mandsopdækninger. Aalborg HKs bagspillere løste det og kom gang på gang til store chancer, hvilket gav meget svære arbejdsbetingelser for Martin og Lasse i målet. Pausestillingen var 17-11 til gæsterne.

I pausen talte vi meget om, at vi skulle holde disciplinen i angrebet og spille tålmodigt og pakke vores forsvar endnu mere sammen, så vi kunne forstærke os i duellerne, som vi gang på gang tabte i begge ender af banen. Det lykkedes dog ikke denne søndag i Idrætscenter Jammerbugt, som igen var flot besøgt af hjemmeholdets trofaste tilskuere(tak for det). Aalborg HK udbyggede deres føring og var i kontrol gennem hele kampen. Vi kom i løbet af anden halvleg på 22-30, som det tætteste efter pauseføringen og spille 10 gode minutter, hvor vi holdt mere eller mindre stand. Derefter skruede Aalborg HK igen op for tempoet og cementerede sejren, som endte med at blive på hele 38-25.

Der var ikke meget, der fungerede for FIF i søndagens kamp, men alligevel var der nogle individuelle præstationer, som fortjener anerkendelse. Lasse Chortsen, som kampen igennem arbejder stenhårdt i begge ender af banen og som udviser et stort fighterhjerte.

Lucas Kjær, som blev indkaldt kort før kampen og som viser, at han kan tage de tæsk, det kræver, og han får trukket udvisninger og straffekast i slutningen af anden halvleg. Flot! Sidst men ikke mindst så spiller Christian Hjortshøj Jensen sæsonens bedste kamp med 10 mål på lige så mange forsøg. Hans tempo og styring af angrebsspillet bliver bedre fra kamp til kamp, og han har også fået sine egne afslutninger mere med. En super præstation af ham på en meget svær dag for holdet.

DSC4645

Jonas Røge udtaler:

“Det er sådan en af de kampe, hvor man som træner er nødt til at tage det med, at alle de ting, vi skal blive bedre til, de bliver udstillet af en meget kompetent modstander. Vores kompetencer mand-mand i begge ender af banen rækker ikke, og vores forvsarstempo er for lavt til at nå at agere overfor HKs bagkæde, som holdt højt niveau, selvom de skiftede ud. Aalborg HK har en rigtig god og bred trup, og de spiller en god kamp. I sådan en kamp ser vi forskellen på bund og top i 3. Division og det er nogle gange nogle dyre lærepenge, for det er aldrig sjovt at tabe med 13 mål på hjemmebane, men vi er mentalt indstillet på, at den her sæson bliver en hård kamp for overlevelse. Gutterne tager det i stiv arm, og vi lærer en masse om, hvilket niveau det kræver for at være med. Det er en mental øvelse at holde hinanden oppe som hold, når man bliver spillet så meget ned, som vi gjorde i søndags. Det klarer gutterne til UG. De er der for hinanden, og vi er fuldstændig indstillet på, at vi skal optimere flere ting i spillet og blive bedre henad vejen i den her sæson, men det altafgørende er, at vi står sammen, og at vi løfter hinanden mentalt frem mod de næste opgaver. I den henseende har jeg en fantastisk trup, som både på og udenfor banen, fungerer rigtig godt sammen, og som håndterer modgang med oprejst pande og fællesskab. Vi skal hele tiden kigge fremad mod næste opgave, samtidig med, at vi arbejder hårdt på at optimere de dele af spillet, som vi er opmærksom på, at vi skal blive bedre til. Tak til tilskuerne for den loyale opbakning i hallen. Vi sætter enormt meget pris på, at folk støtter op, selvom der er længere mellem sejrene lige nu.”